Nieuwbouw in Almere

Mensen kiezen steeds vaker voor nieuwbouw in Almere. Dat heeft te maken met de gunstige ligging van deze stad. Enerzijds ligt het vlakbij Amsterdam, anderzijds is er veel natuur om de hoek. Voer je woonwensen in om op de hoogte te blijven van nieuwbouwprojecten in Almere.


Waarom kiezen voor nieuwbouw in Almere?

De eerste woningen in Almere werden opgeleverd in 1976. In nog geen vijftig jaar is de stad uitgegroeid tot een aangename woonplaats, gelegen in de provincie Flevoland. Een nieuwbouwwoning kopen kan er regelmatig, omdat er vaak nieuwe projecten starten. Niet alleen voor rijtjeswoningen, maar ook voor appartementen, villa’s en vrijstaande woningen.

Wie in de regio Amsterdam werkt, kan Almere perfect gebruiken als uitvalsbasis. De huizenprijzen zijn uiteraard gunstiger in Almere. Maar de stad heeft meer te bieden, zoals een enorm aanbod van voorzieningen. Ook liggen diverse natuurgebieden in de regio, zoals de Oostvaardersplassen en de Veluwe. Daarnaast ligt Almere natuurlijk aan het Markermeer.

Wel of geen historie

Is Almere een stad met historie? Ja en nee. De stad is pas sinds medio jaren ‘70 van de twintigste eeuw te vinden op landkaarten. Het ligt dan ook in de Flevopolder, die is ontstaan in de voormalige Zuiderzee. De polder was oorspronkelijk bedoeld voor landbouwgrond, maar de sterke bevolkingsgroei na de tweede wereldoorlog bracht daar verandering in. Almere heeft zo onder meer het tekort aan woningen in Amsterdam opgevangen. Het inpolderen van de Zuiderzee is een project dat in binnen- en buitenland indruk maakt. Als je het zo bekijkt, is Almere dus wel degelijk een stad met historie.

Dankzij talloze nieuwbouwprojecten is Almere door de jaren blijven groeien, tot zo’n 208.000 inwoners in 2019. De stad is opgedeeld in een aantal wijken:

 • Poort
 • Stad
 • Haven
 • Buiten
 • Hout

  Het prettige woonklimaat in alle wijken valt in de smaak bij veel mensen. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je geïnteresseerd bent in nieuwbouw in Almere.

  Een stad vol voorzieningen

  Dankzij het groeiende inwonersaantal is zijn er in de loop der jaren steeds meer voorzieningen verschenen in Almere. Dit maakt nieuwbouw in Almere extra aantrekkelijk. Grote winkelketens weten de stad te vinden, waardoor je voor shopplezier de stad niet uit hoeft. Tevens kun je er probleemloos naar de bioscoop en het theater.

  Sinds enige tijd heeft de stad ook betaald voetbal op eerste divisieniveau. Daarnaast is de breedtesport goed geregeld, met verenigingen voor bijna elke tak van sport. Voor zorg is er onder meer het Flevoziekenhuis. Er zijn maar liefst zes treinstations, waardoor je razendsnel naar Amsterdam, Utrecht, Zwolle en andere steden kunt reizen.

  Vlakbij de Oostvaardersplassen

  Almere ligt vlakbij grote steden in de Randstad. Desondanks is er genoeg natuur in de omgeving. De Oostvaardersplassen springen daarbij het meest in het oog. Dit gigantische natuurgebied herbergt tal van vogelsoorten en andere dieren, waaronder herten. Het Markermeer, waaraan Almere ligt, biedt uitgebreide mogelijkheden voor watersport. Meer natuur is daarnaast dichterbij dan je denkt, want ook de Veluwe ligt in feite vlakbij Almere. Genoeg mogelijkheden dus om onder meer te fietsen en wandelen.

  Almere in feiten en cijfers


 • Inwoners: 208.000 in 2019
 • Oplevering eerste woning: 1976
 • Aantal treinstations: 6
 • Natuurgebied in de regio: Oostvaardersplassen
 • Betaald voetbal: Almere City FC
 • Belangrijkste wegverbindingen: A6, A27, N305, N702

  Nieuwbouw in Almere? Blijf up-to-date!

  Almere is een veelzijdige stad met veel voordelen. Denk maar aan alle voorzieningen, de omgeving met veel natuur en de ligging vlakbij Amsterdam. Grote kans dat deze stad alle heeft wat jij nodig hebt. Maar hoe zit het met actuele nieuwbouwprojecten? Die zie je op deze pagina. Natuurlijk kunnen we jou ook op de hoogte houden. Volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws. Vergeet ook zeker niet je woonwensen in te vullen, dan houden wij je op de hoogte van nieuwbouw in Almere.
 • Lees verder...

  Provincie
  Provincie Flevoland

  Gemeente
  Gemeente Almere

  ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

  Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Almere